Tips voor jouw gezondheid - Apotheek Van Schoubroeck

De luizen zijn weer in aantocht!

7 september 2020
|

Luizen, de beestjes waar zowat elke ouder schrik van heeft in het begin van het nieuwe schooljaar. Een misvatting die we al meteen gaan rechtzetten hier, is dat iedereen luizen kan krijgen. Zelfs mensen die elke dag hun haar wassen & een goede haarhygiëne hebben […]

Lees verder

Waarom is het zo goed voor ons om veel water te drinken?

19 augustus 2020
|

Enerzijds kennen we water als 1 van de belangrijkste dorstlessers, maar ook is water van belang om verschillende lichaamsfuncties in stand te houden.

Welke lichaamsfuncties worden ondersteund door water?
– water is een bouwsteen van onze cellen
– het voert voedingsstoffen rond doorheen ons lichaam
– onze inwendige organen […]

Lees verder

Muggenseizoen – hoe kan je jezelf wapenen?

10 augustus 2020
|

De zomer.. Ze heeft heel veel goede eigenschappen zoals zon, zee, langer buiten zijn, terrasjes doen etc. Maar 1 groot nadeel dat we allemaal kennen: de overmaat aan muggen! De ene persoon heeft meer last van muggenbeten dan de andere. Er wordt vaak gezegd dat mensen met ‘zoet […]

Lees verder

Koortsblaasjes – wat is het juist & hoe behandel je ze?

20 juli 2020
|

De naam ‘koortsblaasjes’ is verwarrend aangezien het hebben van een koortsblaas niks met koorts te maken heeft. Uiteraard is het mogelijk dat op diezelfde moment een lichte koorts aanwezig is, aangezien het hebben van een koortsblaas ook gerelateerd is met een verzwakt immuunsysteem.

Wat is een koortsblaas […]

Lees verder

Zweetvoeten in de zomer – Wat nu?

6 juli 2020
|

Zweten is een normaal gegeven bij alle mensen. Zeker in de zomer. Sommige mensen doen dit iets heviger. Wanneer men hevig zweet aan de voetzolen, heeft men zogenaamd te kampen met hyperhydrosis plantaris. 

Wat is hyperhydrosis plantaris nu juist?

Bij hyperhydrosis plantaris zweet je overmatig aan […]

Lees verder
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Next page ›